Verandering in jouw leven?

Zoals de mens zich tegen de natuur keert in zijn poging haar aan zich te onderwerpen, zo keert het ego (de wil) zich tegen het lichaam. Door zijn vermogen om willekeurige activiteiten te controleren en te sturen, kan het ego beschikken over het lichaam. Door zijn wil overstijgt de mens zijn dierlijke aard en schept hij cultuur, maar daarmee maakt hij zich los van de natuur en wordt hij vatbaar voor ziektes.

Dit gevaar wordt duidelijk door de persoonlijkheid met een paard en ruiter te vergelijken. In deze analogie is het paard het lichaam en is het ego de ruiter. Als paard en ruiter zich aan elkaar aanpassen, zoals een cowboy en zijn rijdier, kunnen zij heel wat bereiken en is dat voor beiden een genoegen.

Maar een ruiter, die zijn paard niet aanvoelt kan dat paard de dood injagen. Op die manier kan het ego, dat geen voeling met het lichaam heeft en dwangmatig succes najaagt, het lichaam tot het punt van fysieke uitputting brengen. Als een ruiter geen band met zijn paard heeft, zal hij afgeworpen worden. Een ego, dat geen band met het lichaam heeft, versplintert…….

Neem nu jouw beslissing en neem contact op!